madrid shutter
Gazdaság

Megvan, kiket tilthat el Brüsszel az Európába való beutazástól

Portfolio
Lassan végleges lesz az a lista, amit az EU azon országokról állít össze, akiknek állampolgárai beutazhatnak Európába a következő napokban. Szinte biztos, hogy ez nem vonatkozik majd az amerikaiakra, mivel ott nagyon sok a fertőzött – írja a MarketWatch.

A spanyol külügyminiszter közlése szerint a listán várhatóan 15 olyan ország lesz, akik nem EU-tagok, de állampolgáraiknak engedélyezik a beutazást július 1-től. Európai diplomaták szerint ez a hivatalos lista már ma kikerülhet.

A listán dolgozók elsősorban azt vették figyelembe, hogyan állnak az egyes országok a koronavírus elleni harcban, ahol túl sok a fertőzött, onnan minden valószínűség szerint nem fogadnak beutazókat. A cikk szerint éppen emiatt várható, hogy az amerikaiak, oroszok, indiaiak és brazilok nem léphetnek majd be Európába. Azon országoktól, ahol az EU engedékeny lesz és kinyitja kapuit feléjük, ugyanezt a hozzáállást várják cserébe az EU-s állampolgárokkal szemben is.

A spanyol külügyminiszter szerint az EU egyelőre fontolgatja, hogy a Kínából érkezőket beengedje, továbbá lehetséges, hogy Marokkó is rajta lesz a 15-ös listán.

A biztonságosnak ítélt országok listáját 14 naponta felülvizsgálják, ehhez új országokat adhatnak hozzá, vagy rajtalévőket vehetnek le, attól függően, hogyan alakulnak a koronavírusos statisztikák.

A 27 EU-s tagállamon kívül további négy ország része a schengeni területnek, ők egymás előtt várhatóan szerdán nyitják meg teljesen kapuikat. Ezzel egy időben fokozatosan enyhítenek a nem európai állampolgárok beutazásával kapcsolatos szabályokon is, például, hogy hamarosan az üzleti és egyéb fontos ügyektől eltekintve is utazhatnak majd be harmadik országbeli állampolgárok.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
Koronavírus
forint mnb épület sötét magyar jegybank
fedusa_shutter
románia bukarest zászló
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844
Dollármilliók csúsztak zsebbe: kipakolt a korrupt olimpiáról a szervező
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető könyvelő

Vezető könyvelő
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
forint mnb épület sötét magyar jegybank