honvédség
Gazdaság

Visszarendelték a cégektől a kirendelt honvédeket

Portfolio
Visszarendelte a cégek irányításához kirendelt Honvédelmi Irányító Törzseket a Honvédelmi Minisztérium, ezen kívül arra kérik a vállalatvezetőket, hogy értékeljék a csapatok teljesítményét – értesült a Népszava.

Az elsősorban katonákból álló irányítótörzsek visszarendelése már a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló kormányrendelet kihirdetésének napján megtörtént, a csapatok már csak elbúcsúzni mentek vissza ezután a cégekhez.

Ezután levelet kaptak a cégvezetők Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, melyben azt írta, hogy „számos közös eredményt sikerült elérni” a vállalatok veszélyhelyzeti gazdálkodásában és arra kérte a cégvezetőket, hogy értékeljék az irányítótörzsek teljesítményét. Azt is megkérdezte az igazgatóktól, hogy lehet-e szerepe a katonai összekötőknek egy újabb veszélyhelyzet idején a mindennapi működésben.

A járvány idején összesen 140, az ország működése szempontjából kritikus fontosságú vállalatot azonosított a Honvédelmi Minisztérium, melyekhez irányítótörzseket akartak kirendelni, végül azonban mindössze 105 vállalatnál jelentek meg a katonák.

Címlapkép: Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka (elöl), valamint mögötte Szabó Miklós alezredes, Vokla János ezredes (b-j) és Benda László ezredes (takarásban) köszöntik a 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredet a parancsnoki beosztás átadás-átvételi ünnepségén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában 2020. június 12-én. Új parancsnoka van a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednek, a leköszönõ Benda László ezredest Vokla János ezredes váltja július elsejétõl. MTI/Vasvári Tamás

Frankfurti tőzsde
Koronavírus
forint mnb épület sötét magyar jegybank
fedusa_shutter
románia bukarest zászló
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844
Dollármilliók csúsztak zsebbe: kipakolt a korrupt olimpiáról a szervező
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető könyvelő

Vezető könyvelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
forint mnb épület sötét magyar jegybank