Előfizetői tartalom

Most akkor örüljünk, hogy hirtelen 5 millió új állás lett Amerikában a koronavírus árnyékában?

Portfolio
A májusi után a júniusi nem-mezőgazdasági új munkahelyek száma is sokkal kedvezőbben alakult az Egyesült Államokban a vártnál, hiszen a hatodik hónapban 4,8 millió új állás jött létre, az ötödik havi adatot pedig 0,2 millióval felfelé módosították. Ezek összességében nagyszerű számok és arra utalnak, hogy a karanténintézkedések enyhítésével a cégek gyorsan tömegeket tudnak újra alkalmazni. Mégsincs itt az örömünnep ideje, mert a valós munkapiaci helyzet sokkal rosszabb Amerikában és több tényező is afelé mutat, hogy újra romolhat, miközben februárhoz képest most is 15 millióval kevesebben dolgoznak az országban.

Remek adatnak tűnik első ránézésre, hogy a várt 3,23 millió fővel szemben júniusban 4,8 millió új nem-mezőgazdasági munkahely jött létre az Egyesült Államokban a csütörtöki adatközlés szerint, de ha a számok mögé nézünk, a valós kép sokkal rosszabb – hívja fel az adatokról írt kommentárjában a figyelmet James Knightley. Kapcsolódó cikkünk 2020. 07. 02. Alig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái