Előfizetői tartalom

Olaszországban társadalmi robbanástól félnek

MTI
Elképzelhető, hogy ősszel robbanni fog a koronavírus-járvány nyomán a vállalkozásokat és családokat sújtó súlyos gazdasági válság miatti társadalmi feszültség Olaszországban - mondta Luciana Lamorgese belügyminiszter csütörtökön. Ugyanebben a nyilatkozatban humanitárius folyosók létrehozását is szorgalmazta Líbia és Európa között az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

Luciana Lamorgese az olasz közszolgálati televíziónak nyilatkozva kijelentette: a belügyi tárca arra készül, hogy szeptemberben és októberben mutatkoznak meg igazán a gazdasági válság "társadalmi következményei". A miniszter a feszültséget követő "robbanás" konkrét veszélyére utalt, hangoztatva, hogy a vállalkozásokat és családokat sújtó válság "haragba csaphat át"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés