koronavirus usa
Gazdaság

Koronavírus: megállíthatatlan a járvány az USA-ban, tovább nőtt a napi megbetegedések száma

Portfolio
Harmadik egymást követő napon döntött rekordot a koronavírus új eseteinek száma az Egyesült Államokban. Pénteken 69 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, ami ismét új rekordot jelent - írja a Reuters. Eközben a Walt Disney már kinyitná floridai szórakoztatóparkját, azonban többen petícióban kérik, hogy késleltesse az újbóli megnyitást.

Új rekordot döntött a napi koronavírusos megbetegedések száma az Egyesült Államokban, pénteken újabb 69 ezer embernél regisztrálták a fertőzést. Összesen kilenc amerikai államban dőlt meg a rekord. 

Kalifornia pénteken bejelentette, hogy az állam akár 8000 fogvatartottat is szabadon engedne a börtönökből, hogy lassítsák a COVID-19 terjedését a létesítményekben. A San Quentin állami büntetés-végrehajtási intézetben, San Francisco-n kívül, a létesítmény nagyjából 3300 foglyának fele lett pozitív.

A Walt Disney a mai naptól kezdve - korlátozott látogatószám mellett - kinyitná orlandoi tematikus parkját, ami ellen többen is tiltakoznak. Nagyjából 19 000 ember, köztük néhány szórakoztatóparkban dolgozó alkalmazott is aláírt egy petíciót, amelyben kéri a Disney-t, hogy késleltesse az újbóli megnyitást. Júniusban egyébként már több vidámpark is megnyitott Orlandoban, például a Comcast Corp, a Universal Studios Orlando és a SeaWorld Entertainment.

Egyedül Floridában több mint 11 ezer új esetet regisztráltak pénteken és közel 50 kórház jelentette, hogy az intenzív osztályuk megtelt.

Ebben a hónapban Florida több koronavírusos esetet regisztrált, mint bármelyik európai ország a csúcson. A lakosok közül sokan elégedetlenek a kormányzóval, aki szerintük semmilyen erőfeszítést nem tesz a járvány megfékezésére és Trumphoz hasonlóan egyáltalán nem aggódik. A Reuters statisztikája szerint a megerősített amerikai fertőzések száma mostanra meghaladja a 3 milliót és eddig 134 ezer amerikai halt meg a betegségben.

Címlapkép forrása: Getty Images

kórház orvos egészégügy informatika
Milliárdos nyereség a Gránit Banknál
tehrhajooooooshutter
arcmaszk
Frankfurti tőzsde
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
kórház orvos egészégügy informatika