Előfizetői tartalom

Olcsón megússza a válságot és a jövő szuperhatalma lesz, vagy most kezd csak hanyatlásba Kína?

Portfolio
Kína gazdasága az idei évben is nőhet, így elsőre azt gondolhatjuk, hogy a fejlett világgal ellentétben Kína relatíve olcsón megússza a koronaválságot. Ez azonban csak rövid távon igaz, mert bár az előrejelzések egyelőre nem mutatják Kína pozícióinak számottevő visszaesését, de a kockázatok jelentős mértékben nőttek - mind gazdasági, mind politikai szempontból. Az ország gazdaságának szerkezete átalakulhat a következő évtizedben, de a növekedés fennmaradhat, külgazdasági súlya viszont szinte biztosan megsínyli a jelenlegi válságot.

A koronavírus-járvány Kínából indult, és a kezdeti hónapokban leginkább csak ebben az országban okozott kárt, összességében viszont eddig úgy néz ki, hogy Kína relatíve olcsón megússza a gazdasági és egészségügyi válságot. A koronavírus 85 ezer embert fertőzött meg, a gazdaság pedig vélhetően növekedni fog az idei évben. A Fitch Solutions viszont arra mutat rá elemzésében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái