Előfizetői tartalom

Közel 10%-os a recesszió Oroszországban

MTI
Az orosz gazdaság teljesítménye 9,6 százalékkal csökkent az idei második negyedévben éves összevetésben - áll az orosz  gazdaságfejlesztési minisztérium előrejelzésében. A minisztériumi becslés nagyjából megegyezik az orosz jegybank napokban ismertetett várakozásával, amelyben 9,5-10 százalékos gazdasági zsugorodás szerepelt a tavalyi második negyedévvel összevetve.

Az elmúlt 25 évben háromszor volt 9 százalékot meghaladó éves szintű negyedéves orosz gazdasági csökkenés: 2009 első és második negyedévében (-9,2 százalék, illetve -11,2 százalék), valamint 1998 negyedik negyedévében (-9,1 százalék). Az orosz gazdaság az idei első negyedévben még 1,6 százalékkal nőtt. A gazdaságfejlesztési minisztérium számításai szerint az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés