Előfizetői tartalom

Ha megnézed ezeket az ábrákat, megérted, mit okozott Európának a koronavírus

Portfolio
Jelentősen nőtt az előző évekhez képest a halálozások száma az Európai Unióban tavasszal az Eurostat adatai szerint. Az előző években jellemző volt, hogy a 10. és 22. hét között csökkenni kezdett a halálozások száma az év első hónapjaihoz képest, 2020-ban viszont jelentősen megugrott a koronavírus-járvány miatt. A járvány nem azonos mértékben sújtotta az országokat, így míg néhány helyen csak pár %-kal volt több halálozás a vizsgált időszakban, mint az előző évek azonos időszakában, a leginkább sújtott tagállamban, Spanyolországban volt olyan hét, amikor két és félszer annyian haltak meg, mint egy évvel korábban ugyanazon a héten. A halálozások növekménye minden korcsoportban észlelhető volt.

Március elején drámai módon nőtt a halálozások száma az Európai Unió egyes tagállamaiban az előző évhez képest – derül ki az Eurostat adatbázisából. Természetesen a járvány nem egyenlő mértékben sújtotta az egyes tagállamokat, de összességében az EU-ban 2020-ban a 10. és 22. hét (március-május) között 160 ezerrel több volt a haláleset, mint 2016 és 2019 azonos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái