Előfizetői tartalom

Átvágták a gordiuszi csomót a példátlan német döntés után – Elcsitult a gigantikusnak ígérkező harc

Portfolio
A német jegybank szóvivője hétfőn kulcsfontosságú és egyúttal piaci szempontból megnyugtató kijelentést tett abban az ügyben, ami 3 hónappal ezelőtt még egy gigantikusnak ígérkező jogi és hatalmi harcot vetített előre az eurózónában a német alkotmánybíróság példátlan döntésével. A friss kijelentés lényege, hogy a német jegybank megítélése szerint teljesültek a német alkotmánybíróság elvárásai, ezért a Bundesbank továbbra is részt vehet az Európai Központi Bank által diktált eurózónás kötvényvásárlási programban.

A Bundesbank szóvivője hétfőn, 2 nappal a német alkotmánybíróság által az ítélet teljesítésére szabott 3 hónapos határidő lejárta előtt, azt jelezte a Frankfurte Allgemeine Zeitungnak, hogy az ő álláspontjuk szerint teljesítette a jegybank a bírósági ítélet és így továbbra is részt vehet az Európai Központi Bank által diktált eszközvásárlási programban (PSPP)....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái