Előfizetői tartalom

Már látszik, hogy az ipar melyik része tért magához a koronavírus sokkjából

Portfolio
Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júniusban 17,1%-kal nőtt - jelentette a KSH a mai részletes ipari jelentésében. Az adat megegyezik a múlt heti előzetes értékkel, és azt jelenti, hogy a szektor a koronavírus-válságban elszenvedett visszaesés bő felét júniusra már visszadolgozta.

A fix bázisú adatsorból jól látható, hogy a felpattanás júniusi folytatódásának köszönhetően teljesítményének - koronavírus miatti - márciusi és áprilisi összeomlását 60%-ban visszapótolta az ipar. A válság előtti szinthez képest a termelésben még mindig van elmaradás, azonban eddig a szektor a V-alakú kilábalás határozott jeleit mutatja. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés