Előfizetői tartalom

Lopakodva közeledik a koronavírus-járvány második hulláma

Portfolio
A Johs Hopkins Egyetem hivatalos adatbázisa szerint tegnap 285 ezer fertőzöttre bukkantak a világban, így nem látszik, hogy a koronavírus járvány terjedése globálisan lassulna. Igaz, gyorsulásról sem beszélhetünk, a járványgörbe néhány hete csúcsközelben stagnál. Ugyanakkor több olyan ország is van, ahol az enyhe korlátozások mellett növekszik az esetszám, sajnos ebből a szempontból az európai helyzet is figyelemre int. Most lenne nagyon fontos betartani a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó szabályokat, hogy a gazdaság szempontjából kritikus, súlyosabb korlátozásokat elkerülhessük.

Az utóbbi két napban 280 ezer körüli új fertőzöttet jelentettek a világból, ezzel a globális járványgörbében megfigyelhető kis csökkenés egyből el is tűnt. Jelenleg a hivatalos adatok alapján egyenletesen terjed a járvány, a nagy gócpontok több tízezres napi esetszáma mellett több országban is sok ezer új beteget regisztrálnak. A nagy gócpontok közül az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés