Előfizetői tartalom

A megújuló támogatási rendszerre benyújtott pályázatok 30 százaléka érvénytelen

Losonczy Géza, KPMG
|
A megújuló alapú hazai villamosenergia-termelés sarokköve a megújuló támogatási rendszer (METÁR), amelynek keretében a kormány második alkalommal biztosít jelentős forrásokat zöld- és barnamezős területeken beruházások megvalósítására. Az első METÁR-tender tapasztalatai azt mutatják, hogy a sikeres pályázati dokumentáció összeállítása komoly odafigyelést, egyben a megújulóenergia-szektor sajátosságainak mélyreható ismeretét teszi szükségessé. A tenderen benyújtott pályázatok mintegy 30 százaléka volt érvénytelen, így indokolt a szakértői segítség - írják elemzésükben Róth András, a KPMG tanácsadója és Losonczy Géza, a KPMG igazgatója.

A Nemzeti Energia- és Klímastratégia célkitűzéseivel összhangban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a közelmúltban meghirdette a második METÁR-tendert, amelynek célja a megújuló energiaforrások felhasználásával történő villamosenergia-termelés további támogatása. A pályázat keretében összesen 800 millió Ft éves támogatás osztható ki újonnan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés