Előfizetői tartalom

Koronavírus: négyhavi csúcson a német fertőzések, új rekord Horvátországban

Portfolio
Bár a koronavírus világszintű terjedése nem gyorsult tovább a napi félmillió fő körüli ütemről, de több fejlett országban, például Dél-Koreában és Németországban is sokhavi csúcsra ugrott mára az új esetek száma, az oroszoknál viszont négyhavi mélypontra lassult a terjedés üteme. A britek közben stratégiát váltva tömeges tesztelésbe kezdenek. Világszerte egyébként már 22 millió 150 ezernél jár az igazolt fertőzöttek száma, 781 ezer felett az elhunytaké és 14,1 milliónál a meggyógyultaké. A vírust egyébként a WHO szerint egyre több esetben a 20-40 éves korosztály terjeszti, akár tünetmentesen, és sok tapasztalat szerint a hivatalosan kigyógyultak még hosszú hónapokig poszttraumás stressz, illetve krónikus fáradtság szindrómával küzdenek egyéb tartós károsodások mellett. Idehaza a szerdai új esetszám (32 fő) viszonylag alacsony volt és szerencsére nem volt újabb haláleset. Friss híreink szerdán a koronavírus témájában.

2020. augusztus 19. 21:59 Megosztás Franciaországban és Törökországban jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma A francia egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 órában 3776 koronavírusos fertőzést mutattak ki, a szám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés