Előfizetői tartalom

Kontrollált hatalomátadást vezényelhet le Putyin Fehéroroszországban

Portfolio
Oroszország valószínűleg el fogja engedni Aljakszandr Lukasenka kezét, akinek bukása esetén Putyin irányításával új oroszbarát vezető kerülhet Fehéroroszország élére – mondták elemzők a Financial Timesnak. Oroszország aligha fog beavatkozni, amíg nincs Fehéroroszországban forradalom és a vezetés oroszbarát marad – tették hozzá többen. Van, aki elmondta: Oroszország érdeke, hogy lejátszódjon a 2018-as örmény forradalom fehérorosz változata, ennek megvalósulására lakossági oldalról is elég jó esély van.

 „Ami Fehéroroszországban történik, nagyon aggaszt minket. Senki számára nem titok, hogy ez a geopolitikáról szól, a volt szovjet terület uralmáért folyik a harc” – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán. Bár Oroszország most azzal vádolja az EU-t, hogy külföldről avatkoznak be Fehéroroszország belügyeibe a demokráciapárti tüntetők támogatásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés