Előfizetői tartalom

Stressztesztekkel mérnék a cégeknél a klímaváltozás hatásait

Az elmúlt években a pénzügyi felügyeletek is felfigyeltek a klímaváltozás kockázataira, és bár egységes fellépésről még nem lehet beszélni, az egyértelmű, hogy a klímaváltozás kockázata nemcsak az egyes piaci szereplőket érinti, de globálisan is veszélyeztetheti a pénzügyi stabilitást. Éppen emiatt elengedhetetlen az egységes követelményrendszer kialakítása a szabályozói oldalon, például olyan stressztesztek előírása, amit a pénzügyi intézmények 2008 óta alkalmaznak.

A stresszteszteket gyakran használják a pénzügyi intézmények előre tekintő elemzéseknél, és ez a gyakorlat a 2008-as válságot követően a szabályozói követelményekbe  is beépült,  így ezekről jelentős tapasztalat gyűlt össze  az intézményeken belül és a felügyeleteknél is. A stressztesztek segítségével általában a tőkehelyzet alakulását értékelik különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés