FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Pánikvásárlások miatt súlyos a valutahiány Fehéroroszországban, történelmi mélyponton az árfolyam

MTI
|
Portfolio
A két hete tartó, vasárnap újabb lendületet kapó fehérorosz tüntetések után hétfőn és kedden is új történelmi mélypontra bukott a fehérorosz rubel az euróval szemben, mert devizakereskedők és szemtanúk szerint tömegesen váltják át az emberek a pénzüket külföldi valutákra és devizákra, és a pénzváltók többségénél kifogytak a valutakészletek – írja a Reuters. Hétfőn az ellenzéki vezetésű hatalomátadási koordinációs testület két tagját letartóztatták, egy harmadik tagot, a 2015-ben Nobel-díjat szerzett neves írót pedig kihallgatásra berendelték. Közben a legmagasabb harckészültségbe helyezték a fehérorosz hadsereg egyes egységeit, tartalékosokat is behívnak a hadrafoghatósági ellenőrzés harmadik, hétfőn kezdődött szakaszában - közölte a fehérorosz védelmi minisztérium.

Pánikvásárlások miatt kifogyóban a valuta Pánik van, nagyon magas a valuta iránti igény – jelezte hétfőn egy névtelenséget kérő minszki kereskedő a Reutersnek és kiderült, hogy utoljára múlt pénteken hoztak repülővel valutát az országba és lényegében a legtöbb kereskedelmi bank valutakészletei kiapadtak. Az egyik banknál az ügyfelek 2,5 millió dollárnyi valutát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés