Előfizetői tartalom

Leszámolhatott húgával Kim Dzsongun

Portfolio
Miközben egyre több pletyka kering arról, hogy Kim Dzsongun rossz egészségi állapota miatt átadhatta hatalmának egy jelentős részét húgának, Kim Jodzsongnak, egy dél-koreai professzor szerint túl nagyra nőtt a testvér befolyása és Észak-Korea diktátora arra készül, hogy elmozdítsa húgát az ország irányításából, sőt, lehet, hogy ezt már meg is tette.

Nam Szungvok, a dél-koreai Korea University professzora a Csoszun Ilbónak elmondta: a múltban mindenkit megfosztottak a pozíciójától, amint elkezdtek rá úgy hivatkozni, mint Észak-Korea vezérhelyettese. Kim Dzsongun kivégeztette például korábban apja volt vejét, Dzsang Szongteket, miután átvette a hatalmat. Szongtek volt Észak-Korea de facto vezetője, miközben Kim Dzsongil haldoklott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés