Orbán Viktor bled maszk járvány
Gazdaság

Koronavírus: rendkívül fontos üzenetet küldött Orbán Viktor

Portfolio
Tanulságos videót tettek közzé Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán, amely összefoglalja a péntek reggeli szokásos miniszterelnöki rádióinterjút. Érdemes megnézni a képsorokat és összevetni a két héttel ezelőtti interjúról készült rövid videós beszámolóval. Egy dolog mindenkinek azonnal feltűnhet.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az elmúlt két hétben nagyot változott a koronavírus-helyzet Magyarországon. A járványgörbe meredekebb emelkedésben van, mint a tavaszi első hullám idején, a hivatalos tájékoztatás szerint megérkezett a második hullám. Többször is írtunk arról, hogy egy ilyen környezetben rendkívül fontos a járványügyi szabályok betartása.

Nagyon úgy tűnik, hogy a szabályok betartatásának, valamint a példamutatásnak a jelentőségét a kormányban is felismerték a felfutó fertőzésszám közepette. Erre utal a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán megjelent friss videó, amely a péntek reggeli interjút foglalja össze röviden, de nem akármilyen képsorokkal illusztrálva.

A miniszterelnök közösségi oldalán minden ilyen rádióinterjúról megjelenik egy alig 1 perces összefoglaló még aznap a legfontosabb mondanivalóval, mindig nagyon hasonló képsorok mellett. Megjelenik az MTVA épületénél a kormányzati kisbusz, kiszáll belőle a miniszterelnök, valamint Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár és felsétálnak a stúdióba.

A két héttel ezelőtti videóhoz képest azonban találhatunk két fontos változást. 

Egyrészt, hogy a mostani videóba bevágnak egy olyan képkockát, amelyen egy plakát arra figyelmeztet: a maszk használata kötelező.

maszk orban

Másrészt pedig, ami a mai "Tartsuk be a szabályokat" videót megnézők számára feltűnhetett: Orbán Viktor azonnal felveszi a maszkját, amint kilép az autóból, és még a szabadban is hordja. Ezen túlmenően látványos az is, hogy az épületbe beérve mindenkin maszkot látunk. Nem úgy, mint korábban.

Az új videó és az abban elhelyezett képi üzenetek két dologra engednek következtetni:

  1. A kormány is észleli, hogy új járványügyi helyzet van, és a járványügyi szabályokat komolyabban kell venni. Ennek pedig az egyik alapeleme a maszkhasználat.
  2. Másrészt a miniszterelnök az ilyen képsorokkal példát is mutat, ami nagyon fontos a mostani időszakban, és eddig sajnos ilyet keveset láttunk más kormányzati politikusoktól (Müller Cecília országos tisztifőorvostól láthattunk legutóbb ilyet két nappal ezelőtti videóüzenetében).

Címlapkép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
boltbezárás zárva closed