Előfizetői tartalom

A budapesti viták margójára - A kerékpáros közlekedés gazdasági előnyei

"Éles vita folyik arról, mennyire helyes vagy helytelen az elmúlt hónapokban létesített budapesti kerékpársávok további megtartása. Érdemes nemzetgazdasági szempontból is megvizsgálni a kérdést" - vezeti fel a témát két vendégszerzőnk: Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke és Iarina Ciceu, a civil szervezet önkéntese a Portfolio-nak küldött véleménycikkében, amelyben a kerékpáros közlekedés gazdasági előnyeire világítanak rá. Az alábbiakban az ő cikküket közöljük.

Amint azt számos kutatás kimutatta Magyarországon és külföldön egyaránt: a személygépkocsik üzemeltetői messze nem fizetik meg azokat a költségeket (köztük a környezeti és egészségi károk költségeit), amelyeket okoznak, vagyis igen jelentősek a személygépkocsi-használat negatív externáliái. A kerékpározásnak viszont sokkal kevesebb a negatív externáliája, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés