Előfizetői tartalom

Hivatalos: rövidesen új autópálya épül Magyarországon, ami eléri a horvát határt is

Portfolio
Hamarosan elkezdődhetnek az M6 autópálya befejezését jelentő Bóly-Ivándárda közötti szakaszon a kivitelezési munkálatok, mivel az ezt célzó közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje június 30. volt és már a területszerzés is 98%-os arányú – írja társoldalunk, a HelloVidék. A lap a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szakembereit kérdezte a horvát határig tartó beruházás aktualitásairól és ennek során kiderült az is, hogy a horvát oldalon már megkezdődött az Eszék és a magyar határon lévő Pélmonostor közötti autópálya-szakasz építése. Mindez néhány éves távon nagy előnyöket jelent majd a magyar autósoknak, akik a dél-horvát tengerpartokra igyekeznek az M6-oson át. Emellett az is lényeges, hogy folytatódik az „M60 Pécs-Barcs országhatár közötti szakasz előkészítése” projekt keretein belül az M60 gyorsforgalmi út tervezése is, amely szintén egészen a magyar–horvát határig vezet majd.

Hogy jutottunk idáig? A Portfolio előbb februárban írt az M6-os autópálya országhatárig tartó befejező szakaszának, a Bóly-Ivánvárda közötti mintegy 20 km-es szakasznak az ügyéről. Akkor kiderült, hogy a szakasz tervezésére kiírt uniós közbeszerzési eljárásban a becsült árat 1,5-ről 1,3 milliárd forintra sikerült faragni csak azzal, hogy a kiírásban a verseny...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés