muller cecilia
Gazdaság

Müller Cecília szúrópróbaszerű ellenőrzéseket rendelt el az iskolákban

Portfolio
Az iskolák nem vehetik félvállról a járványügyi szabályok betartását, ugyanis bármikor megjelenhetnek a népegészségügyi szakemberek, hogy ellenőrizzék, rendesen kitakarítottak-e és rendelkezésre áll-e a megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszer – értesült a Magyar Nemzet. A diákok és pedagógusok védelmében elrendelt, szúrópróbaszerű ellenőrzéseket Müller Cecília országos tiszti főorvos kérésére végezték, illetve végzik a járási hivatalok illetékesei.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A lap beszámolója szerint az iskolák szigorú járványügyi előírások szerint igyekeznek minimalizálni a vírusfertőzés előfordulását, a központi ajánlás alapján pedig mindenhol saját intézkedési tervet kellett kidolgozni. A kormány biztosította a tanévkezdéshez szükséges fertőtlenítőszer-mennyiséget, és odafigyelnek arra is, hogy a készletek valóban mindenhol rendelkezésre állnak-e – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás szerint az országos tiszti főorvos már augusztus 13-án körlevélben kérte fel a népegészségügyi feladatkörben illetékes járási, illetve kerületi hivatalokat, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizzék a nagytakarítás meglétét a hozzájuk tartozó közoktatási intézményekben.

Müller Cecília szintén körlevelében kérte, hogy az ellenőrzések során vizsgálják meg a járvány terjedésének megelőzésére szolgáló tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, kézfertőtlenítő szerek, folyékony szappanok, papír kéztörlők meglétét is.

Az elvégzett ellenőrzések tapasztalatairól a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályai szeptember végéig küldik meg összefoglaló jelentésüket, így a felmért helyzetről a jelentések összesítését követően várható bővebb tájékoztatás – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Hozzátették, az Emmi nem végez hatósági ellenőrzési feladatot, az oktatási intézmények járványügyi intézkedéseinek betartását minden esetben a kormányhivatalok népegészségügyi feladatkörében eljáró járási, valamint fővárosi kerületi hivatalai végzik.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

varsó
müller cecília operatív törzs
Aria Hotel Budapest High Note SkyBar
rakéta
laptop telefon fintech ember okostelefon alkalmazás startup
GettyImages-507980012
koronavírus kamera maszk covid-19
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
A-tól Z-ig átvesszük a platform funkcióit és a megbízástípusokat.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
müller cecília operatív törzs