maszkéskarantén
Gazdaság

Boris Johnson: "Mindent megteszünk, hogy elkerüljük a lezárásokat"

Portfolio
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a tavaszhoz hasonló intézkedések pénzügyi katasztrófával járnának, ezért minden erejükkel megpróbálják elkerülni azokat. A miniszterelnök elmondása szerint a kormány kapacitás-bővítéssel október végéig 500 ezerre akarja emelni az egy nap alatt elvégezhető tesztek számát.
Európa Brexit utáni sorsáról is szó lesz október 8-án a Budapest Economic Forumon

Boris Johnson brit miniszterelnök nem akar újabb lezárásokat a koronavírus második hullámában, mert szerinte az pénzügyi katasztrófával fenyegetne - írja a Reuters. A miniszterelnök a mai napon mondta ezt, a brit parlament egyik bizottsági ülésén. A miniszterelnök elmondta, mindent tőlük telhetőt meg fognak tenni ennek elkerülésére.

A miniszterelnök szintén ma jelentette be, hogy a kormány igyekszik megerősíteni a koronavírus-tesztelési kapacitásait, és október végére szeretnének napi 500 ezer tesztet elvégezni. Azt reméli, hogy ez a mennyiség elegendő lesz a megnövekedett kereslet ellátására.

Az Egyesült Királyság az európai átlaghoz viszonyítva szigorú intézkedéseket hozott, korlátozták például a 6 főnél nagyobb rendezvényeket, beleértve a magánjellegűeket is.

A koronavírus második hullámában a kormányok nem engedhetik meg, hogy korlátozások közé szorítsák a gazdaságot, mert a hatalmas tavaszi visszaesés megismétlődése további éveket venne el az országok fejlődési potenciáljából. Boris Johnson jelenlegi kijelentése több európai vezető szájából elhangzott már. A lezárásokat tehát a gazdasági helyzet miatt nem lépik meg - ahogy arra Johnson is hivatkozik. A halálozások meredek felfutásával viszont szükség lehet további szigorításokra, ezért most a lakosság hozzáállásán múlik, hogy mennyire terjed gyorsan a járvány, és sikerül-e lelassítani a második hullámot anélkül, hogy szigorú korlátozások újra életbe lépnek.

Címlapkép: Getty Images

bullbear
ugrás, start
SZG_9345
brusszel europai unio
bet
GettyImages-889039122
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Elmondjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni és igénybe venni a Portfolio tanácsadóit!
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
budapest repülőtér ferihegy