egyetemi diák hallgató koronavírus járvány
Gazdaság

Koronavírus: megjöttek a szerda reggeli magyar adatok, nyolcan hunytak el

Portfolio
581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő, 4153-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az 581 megerősített napi fertőzéses eset kisebb, mint az elmúlt egy hét átlaga, de így sem töri meg az emelkedő trendet. A járvány továbbra is gyorsulva terjed az országban, vagyis a szabályok betartása és a felelős viselkedés továbbra is kiemelt fontosságú a nagyobb lezárások elkerülése érdekében.

Nyolcan hunytak el a koronavírus következtében, a többségük 80 éven feletti idős beteg volt, de meghalt egy 60 éves cukorbeteg férfi is. A halálozások számának emelkedése sajnos várható következménye a hetek óta emelkedő esetszámoknak. Ilyen sok napi halálesetet legutóbb tavasz végén láttunk. 

A napi új esetek száma bőven meghaladja a gyógyultakét, ezért az aktív fertőzöttek köre folyamatosan bővül, jelenleg közel 10 ezer főt tart számon a statisztika. Ez azt jelenti, hogy az aluldetektálásokat figyelembe véve 200 ezer körül járhat a vírushordozók száma Magyarországon.

Folyamatosan emelkedik a súlyos esetek száma is, ám az első hullám magasságától ezek még messze vannak, hiába erősebb a járvány második szakasza. Ennek okát továbbra is abban látják a szakértők, hogy a második hullámban az aktívabb életmódot folytató fiatal korosztályban terjed a vírus.

A járvány terjedésének regionális mintázatában nem látunk sok változást. Az esetek bő 40%-a továbbra is a fővároshoz kötődik, és Pest megye szállítja a második legtöbb fertőzöttet. Az elmúlt 24 órában Szabolcs-Szatmár (51), Hajdú-Bihar (37) és Győr-Moson-Sopron (36) megyéből jelentették a legtöbb vidéki megbetegedést. Már elszoktunk tőle, de ezúttal volt egy olyan megye is, ahol nem találtak új eseteket: Tolna.

koronavirus5

Címlapkép: Getty Images

maci33
mayfair_london_getty_stock
egészségügy kórház beavatkozás műtét mentés
Felfüggeszti az értékesítést az Aegon Lakástakarékpénztár
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus maszk brit