Előfizetői tartalom

Koronavírus-tesztelés: odacsapott az asztalra a kormány, de mit lépnek a szolgáltatók?

Csiki Gergely
A Portfolio által megkeresett magánegészségügyi szolgáltatók szerint indokolható lépés a hatósági ár alkalmazása a koronavírus-tesztek esetében, azonban többen felvetették, hogy a részletes szabályok ismeretének fényében döntenek arról, hogy a jövőben vállalnak-e mintavételt, mások pedig előrevetítették, hogy a laborokkal kezdenek egyeztetésekbe a szolgáltatási díjról. Veszteséges szolgáltatást ugyanis nem vállalnak, hiszen magánpiaci szereplőkről beszélünk. Ha viszont szűkül a mintavételek helye, akkor az hatással lesz a szolgáltatás hozzáférhetőségére is, amit a betegek is megérezhetnek, miközben alapvetően ők örülhetnek a jelenlegi piac ár kétharmadára csökkenő hatósági árnak. Az általunk felkeresett laborok egyelőre viszont nem akarták kommentálni a bejelentést.

Portfolio Private Health Forum 2020 Jön a Portfolio magánegészségügyi konferenciája. Részletek itt: Információ és jelentkezés Néhány hete már tudjuk, hogy a kormány hatósági ár bevezetésén gondolkozik a koronavírus-tesztek esetében, Orbán Viktor Facebook-videójának szerdai megjelenése óta pedig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái