pf_tomeges
Gazdaság

Nehéz helyzetbe kerülhetnek a cégek, ha bedurvul a járvány - Erre érdemes felkészülni

Portfolio
Az utóbbi időben folyamatosan emelkednek az új koronvírusos esetszámok, erre pedig a cégek is reagálnak. Sok helyen ismét átállnak a home office-ra, máshol A és B hetet vezetnek be, hogy elkerüljék az irodai tumultust. A Pénzcentrum Nőthig-Hegedüs Enikőt, az edUcate Hungary ügyvezetőjét kérdezte arról, milyen nehézségekre számíthatnak a cégek, mire érdemes figyelni a hatékony munkavégzés és a közösség megtartása szempontjából.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A hirtelen jött távmunkára az első hullámnál nem volt felkészülve a legtöbb vállalat. Sokan addig csak “kóstolgatták" a home office-t, de a tartós, és a dolgozók túlnyomó többségét érintő távmunkához nem voltak megteremtve az együttműködési keretek sem munkakultúra, sem digitális eszközök szintjén. Azt gondolom, hogy az első hullám a kísérletezés időszaka volt, és minden vállalat tesztelhette saját adaptabilitását, vagyis, hogy mennyire gyorsan és jól tudnak reagálni a hirtelen jött változások esetén" - mondta a tavaszi tapasztalatokkal kapcsolatban Nőthig-Hegedüs Enikő, az edUcate Hungary ügyvezetője a Pénzcentrumnak, hozzátéve, ami nagy különbség és nyilvánvalóan nagy előny is a második hullám esetében, az a rengeteg saját tapasztalat és a távmunka témában megjelent tippek, trükkök, bevált eszközök, amik mind segítik a vállalatokat abban, hogy felkészültebbek legyenek, legyen egy kiindulási alapjuk. 

A szakember kitért a hibrid-modellre is, hogy mely elvek mentén lehet megszervezni egy munkahelyen, hogy a dolgozók egy része otthonról, mások pedig az irodából is dolgoznak, és elmondta azt is, vannak bizonyos hibák, amelyekre a vezetőknek érdemes tudatosan odafigyelniük, hogy elkerüljék, ha esetleg ezt a megoldást választanák idén ősszel. Az interjúban szó esik arról is, a szakember tapasztalatai alapján mi okozta a legnagyobb problémát a tavasszal otthon dolgozó munkavállalók számára, és hogy vajon megmaradhatnak-e a most bevált jó gyakorlatok, vagy 5 év múlva ugyanott fogunk tartani, ahol 2020. februárjában.

A teljes cikkért kattints ide.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat