Előfizetői tartalom

Felgyógyultak a koronavírusból, de megmaradnak a szövődmények – Ki mire számítson?

Portfolio
Tüdő, szív, agy, vese, emésztőrendszer – úgy tűnik, semmi sincs biztonságban, ha a koronavírusról van szó. A szakemberek folyamatosan kutatják, milyen hosszabb távú hatásai vannak az új vírusnak, de azt már most látni, hogy jelentős szövődmények maradnak fenn. Baktréiumbuborékoktól a tüdőben a szívrendellenességen át egészen az agykárosodásig mindenről hallani. Rossz hír, hogy az enyhébb lefolyás esetén is fennmaradhatnak szövődmények, és ez alól a fiatalok sem kivételek. Alábbi cikkünkben a koronavírus szövődményeiről szóló nagyobb kutatásokat szedtük össze.

Pár hónapja, még a koronavírus kirobbanásának elején fontos megállapításokkal jött ki egy tanulmány, amely szerint a koronavírusos betegek az emésztőrendszerükben, veséjükben, szívükben, agyukban, szemükben és tüdejükben is megfertőződhetnek a vírus által. Ezt szemlélteti az alábbi ábra. Ekkor még csak találgatták, milyen hosszú távú hatása lehet a vírusnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái