koronavirus_rontgen
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: itt a vasárnap reggeli adat, több mint 1000 új fertőzöttet találtak egyetlen nap alatt

Portfolio
1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a kormányzati portál ma reggeli tájékoztatásában. Az aktív esetek száma szintén több mint 1000 fővel nőtt és 8 halálos áldozatot követelt a vírus az elmúlt egy napban, elhunyt egy 53 éves nő is.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Újabb 1070 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ami új csúcsot jelent, ugyanis most először emelkedett 1000 fő fölé a szám. Ezzel együtt március óta már összesen 17 990 koronavírusost regisztráltak Magyarországon.

Az aktív esetek száma szintén több mint 1000 fővel emelkedett ma reggelre, jelenleg 12916 aktív esetet tartanak nyilván Magyarországon. A járvány kezdete óta a közel 18 ezer esetből 4391 főt nyilvánítottak gyógyultnak eddig.

Az elmúlt egy napban 8 haláleset köthető a koronavírushoz Magyarországon, így az elhunytak száma 683 főre emelkedett. A legfiatalabb halálos áldozat egy 53 éves nő volt, a legidősebb pedig egy 83 éves férfi.

Jelenleg 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgépre szorulnak. Tegnap óta 18 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, és kettővel több beteg van lélegeztetőgépen.

Az elmúlt egy napban 11 877 tesztet végeztek el, hasonlóan a megelőző három naphoz.

magyaradat5

A pozitív tesztek aránya 9% volt az elmúlt egy napban.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti.

A legtöbb új fertőzöttet ismét Budapesten találták az elmúlt 24 órában, 413 főt.

100 feletti esetszám egyedül Pest megyében volt még, 159 fő. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 59, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 51 új esetet regisztráltak, a többi megyében 50 alatti számokat jelentett ma reggel a kormányzati portál.

magyaradat7
Forrás:koronavirus.gov.hu

Az elmúlt egy hétben csak Budapesten több mint 2000 fertőzöttet találtak, Pest megyében pedig 703 főt regisztráltak. 300 közeli esetszámok voltak még az elmúlt 7 napban Győr-Moson-Sopron megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Csongrád-Csanád megyében.

magyaradat8

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége – üzeni a kormányzati portál.

Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni. Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért - írja a koronavirus.gov.hu.

Címlapkép: Getty Images

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronaviruscoronavirus