Előfizetői tartalom

Egészen elképesztő jövőt vázolt fel a Tesla - Jön a 25 ezer dolláros autójuk

Szandányi Levente
Lezajlott a Tesla Battery Day, amely során Elon Musk és csapata igazán kitett magért, számos olyan újítást mutattak be, amelyek megvalósítása esetén látványosan növelhetik iparági előnyüket az elektromos autózásban. Konkrétan a celladizájnban, az akkumulátorcellák gyártásában és kémiai összetételében, valamint az akkumulátorcsomag elhelyezésében léptek előre oly módon, hogy az hosszú távon drámai költségcsökkenéshez vezethet az elektromos autók legdrágább komponensénél, illetve látványos teljesítménynövekedést hozhat a gyártó modelljeinél. A Tesla vezére meg is ragadta az alkalmat arra, hogy bejelentse: 3 éven belül érkezik a Tesla 25 ezer dolláros modellje, egyben megkezdődött a brutális menetteljesítményű Tesla Model S Plaid előrendelése is. A befektetők mégsem fogadták kitörő örömmel a látottakat, hallotakat, amelyben az is szerepet játszhat, hogy több fontos kérdés megválaszolatlan maradt és Musk 10 éves tervében a gyártás felfuttatása szűk keresztmetszetet jelent egyelőre.

Elon Musk a bemutató elején arra hívta fel a nézők figyelmét, hogy jelenleg borzasztóan szerény akkumulátorgyártó kapacitással rendelkezik a világ, éves szinten 10 terawattórára lenne szükség, ehhez képest tavaly még csupán 0,29 TWh állt a világ rendelkezésére. A Tesla vezére szerint ezt a problémát úgy lehet orvosolni, hogyha hatékonyabban és olcsóbban gyártja valaki...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái