Előfizetői tartalom

Koronavírus: megmutatjuk, mekkora lehet valójában a járvány Magyarországon

Portfolio
Számos elemzés készül arról, hogy valójában miként terjed a koronavírus Magyarországon, de ennek a többsége nem nyilvános. Azt is tudjuk, hogy a napi tájékoztatókból – amelyek a napi új regisztrált esetszámokat is tartalmazzák – az nem derül ki, hogy valójában hányan fertőződhetnek meg. Amíg a járvány első hullámában viszonylag stabilra becsülték az aluldetektálási arányokat és a nagy országos felmérés is azt mutatta, hogy 15-tel kellett szorozni a napi esetszámokat a járvány kiterjedtségének bemutatásához, a második hullámban sok tényező hozott változást, és ez a mutató azon túl, hogy nőtt, bizonytalanabbá is vált. Az utolsó nagy bizonytalansági faktort a tesztkapacitások maximumának elérése jelentette.

Az elmúlt néhány napban viszonylag megnyugtatónak mondható napi új koronavírusos esetszámok érkeztek Magyarországról. Úgy tűnik, mintha a fertőzés terjedése stagnálna, azonban sokkal inkább arról van szó, hogy nem tudunk annyit tesztelni, mint amilyen gyorsan terjed a vírus. Miután a tesztkapacitások elérték a korlátjukat, így nem igazán láthatunk 1000 főnél magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés