Előfizetői tartalom

Az ingatlanárakra is figyeljen az EKB az átírt inflációs céljánál - vetette fel a francia jegybankelnök

Portfolio
Meg kell fontolnunk, hogy újrafogalmazzuk az Európai Központi Bank inflációs célját és azt is, hogy magának a célnak a meghatározásánál a tulajdonosok által lakott ingatlanok áralakulására is figyeljünk – mondta a francia jegybank elnöke egy pénteki online konferencián. Francois Villeroy de Galhau egyébként az EKB fő döntéshozó szervének, a Kormányzótanácsnak is tagja, így tehát az üzenete kiemelten fontos éppen akkor, amikor az EKB egyébként is az egész monetáris politikai keretrendszerének felülvizsgálatára készül.

Villeroy jelzése azután érkezett néhány héttel, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő New York-i Fed azt mondta: a gazdasági ciklusok átlagában figyeli mostantól, hogy a jegybank megfelel-e a 2%-os inflációs céljának (a teljes foglalkoztatottságra törekvés mellett). Ez azért volt fontos üzenet, és egyúttal azért helyez nyomást az EKB-ra is, hogy gondolja újra saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés