Előfizetői tartalom

Magyarok tízezrei találtak munkát nyáron, de nehéz időszak áll előttünk

Portfolio
Nyár végén és ősz elején csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami a gazdaság helyzetének további javulásával és szezonális hatásokkal függ össze. Mindazonáltal a szép számok mögött számos kedvezőtlen trend is meghúzódik: rengeteg álláskereső van ellátás nélkül, az éven túli munkanélküliek száma magas, és a csoportos leépítések sem szűntek még meg. A járvány második hulláma pedig még hozhat nehézségeket.

Szeptemberben 323 400 álláskereső volt Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint. Ez továbbra is 80 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában mért adat, azonban jóval kedvezőbb, mint a júniusi rekord, amikor 120 ezerrel haladta meg az álláskeresők száma a tavaly júniusit. Nyáron a foglalkoztatás növekedését – és így az álláskeresők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés