Előfizetői tartalom

Gyorsértékelés: ki nyerte meg a kocsmai színvonalú amerikai elnökválasztási vitát?

"Putyin kiskutyája, bohóc, hazug ember" - csak néhány azok közül a jelzők közül, amelyekkel Joe Biden illette Donald Trumpot a mai elnökválasztási vitán. A republikánus elnök is válogatott szidalmakat sózott ellenfele fejére, és legszívesebben az egész vitaidőben ő beszélt volna, ha rajta múlik. A moderátornak nehéz dolga volt, nem ritkán hangja felemlésével kellett csendre bírnia a feleket. Szakpolitikai vitát szinte egyáltalán nem halottunk, így hát szomorú, de az értékelés során azt kell figyelembe vennünk, hogy melyik jelölt tudott legalább valamennyire kiemelkedni minden idők legalacsonyabb színvonalú elnökválasztási vitájából. Nem árulunk zsákbamacskát: a vitának nincs egyértelmű nyertese, vesztese viszont rengeteg van: a nézők és az amerikai választók.

Egy dolgot biztosra mondhatok: ma éjszaka az amerikai nép veszített, mert ez a vita szörnyű volt - mondta értékelésében Jake Tapper, a CNN műsorvezetője, és alighanem pontosan leírta a helyzetet. A kampány már eddig sem a magas színvonalú szakpolitikai vitákról, hanem a populista üzenetekről, személyeskedésről és egymás rendszeres sértegetéséről szólt, és ez nem volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés