FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Múlt héten kamatot emelt az MNB, mi lesz ma?

Portfolio
A múlt héten kamatemelést hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank. A lépés a szakmai közvélemény egy részét is meglepte, nem annyira a változtatás, hanem annak a különös formája miatt. Pedig olyan nagyon meglepő dolog nem történt, hiszen a jegybank már április óta tényleg nagyon különös formában változtatja a legfontosabb kamatlábát. Érdemes ezt áttekinteni, mert a történelmi mélypontja körül járó forintárfolyam fényében akár már ma is nagy jelentősége lehet.

A múlt héten csütörtökön délben a Magyar Nemzeti Bank honlapjának egy – a laikusok számára nem különösebben ismert - zugában új sorral frissült egy Excel táblázat. Nincs ebben semmi rendkívüli, hiszen április eleje óta, amióta létezik ez a dokumentum, hetente frissül. A friss sorban szerepelt egy olyan szám, ami az előző héten még alacsonyabb volt. Semmi csinnadratta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés