Előfizetői tartalom

Sinkó Ottó: egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség a koronavírus miatt

Hornyák József
A feldolgozóipari megrendelések emelkedtek az elmúlt hónapban, ez az év végéig kitart, ami közel sem jelenti azt, hogy a a jövő év is erős lesz. Most inkább a készletek feltöltése zajlik – mondta a Portfolionak Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója. Jelenleg vegyes a munkaerő-piaci helyzet, amíg a vendéglátásban, idegenforgalomban felesleg, addig a feldolgozóiparban újra munkaerőhiány van, amit a mobilitást növelő kormányzati lépésekkel, átképzéssel lehetne orvosolni. Sinkó szerint nagy probléma, hogy Magyarországon ilyen magas az esetszám, hiszen mostanra oda jutottunk, hogy a magyarok üzleti utazásait korlátozza a többi ország. A megbetegedések számának gyors emelkedése a termelésre nézve is komoly kockázatot jelenthet.

Budapest Economic Forum 2020 A járvány utáni gazdasági-társadalmi átalakulás lesz a Budapest Economic Forum fókuszában október 8-án. Még elérhetők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái