Előfizetői tartalom

A befektetők és a nagyvállalatok előre rettegnek Biden megválasztásától - jogos a félelmük?

Portfolio
Amerika november 3-án elnököt választ, és a piacpárti Donald Trumppal szemben az egyre inkább balra tolódó demokrata párt Joe Bident jelölte elnöknek. Biden programja szemmel láthatóan baloldali, Trump ezért sokszor szocialistának láttatja őt, összemosva az egyébként centrista jelöltet a párt balszárnyával, valamint olyan, markánsan baloldali politikusokkal, mint Bernie Sanders (aki nem is tagja a Demokrata Pártnak). Bidennek markáns tervei vannak a pénzügyi piacok szabályozására is, amelyekkel nem a lazítás irányába mozdulna el. Valóban van okuk félelemre a vállalatvezetőknek, alapkezelőknek és a vagyonos rétegnek? A helyzet nem ennyire egyértelmű.

Biden programja az elemzők között is vitatott megítélésű, de többen hívják fel arra a figyelmet, hogy a sok, elsőre talán meglepően baloldali elem mellett azért Bident messze nem lehet „szocialista” jelzővel illetni. A napokban az Economist közölt egy elemzést Biden gazdaságpolitikai elképzeléseiről, ezt foglaljuk össze röviden. Kapcsolódó cikkünk 2020. 08. 25. Miért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés