Előfizetői tartalom

WTO: nem lesz akkora zuhanás, majd felpattanás sem a globális áruforgalomban, mint tavasszal vártuk

MTI
Javította az árukereskedelemre vonatkozó idei előrejelzését a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) a nyár első két hónapjában tapasztalt fellendülésnek köszönhetően, de a jövő évre gyengébb növekedést prognosztizált tekintettel azokra az egyértelmű kockázatokra, amelyek a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt szigorú korlátozásokból és leállásokból fakadnak.

Kedden ismertetett jelentése szerint a WTO arra számít, hogy a globális árukereskedelem idén 9,2 százalékkal eshet vissza, jövőre pedig 7,2 százalékkal növekedhet. A legsúlyosabb csapást Európa és az Egyesült Államok szenvedi el idén. Áprilisban még a legoptimistább forgatókönyv szerint is 12,9 százalékos csökkenésre számítottak a WTO szakértői, a jövő évre pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés