Előfizetői tartalom

Szállodaipar: a belföldi turizmus biztató, de a nagyvárosokban siralmas a helyzet

Indra Dániel, KPMG
A világ legtöbb országában fokozatosan enyhítettek az utazási korlátozásokon nyáron, így - régiónként jelentős eltérésékkel, de - javultak a szállodák foglaltsági adatai. A vendéglátóipari adatokat elemző STR statisztikái szerint nyár végére a globális szobafoglaltsági adatok elérték az 50 százalékot, ami a belföldi turizmusnak köszönhető. Az ősz beköszöntével azonban számos országban újra felerősödött a vírus, ami tovább fokozta a megszokott őszi keresletcsökkenés mértékét, ráadásul a nagyvárosokban a forgalom jelentős növekedése továbbra is egy széles körben hozzáférhető gyógyszer, vagy vakcina megjelenését követően képzelhető el - írja elemzésében Indra Dániel, a KPMG igazgatója.

A világ turisztikai szakértői a kínai adatokból próbálnak választ kapni arra, hogy miként tér vissza az élet a turizmusba a járvány után. Bár Kínát is mélyen érintette a koronavírus okozta válság – éves szinte a belföldi turizmusból származó bevétel 52 százaléka, valamint a belföldi turisták 43 százaléka tűnhet el 2019-hez képest – második hullám nélkül egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés