Előfizetői tartalom

Gazdasági eufória, drasztikus adócsökkentés, 400 feletti euró – Ezek várhatnak Magyarországra az elemzők szerint

Portfolio
A gazdasági kilábalás pályájáról és üteméről, a magyar gazdaság közép távú kilátásairól fejtették ki meglátásaikat magyar bankok vezető elemzői a Budapest Economic Foum második panelbeszélgetésében. Suppan Gergelytől, a Takarékbank elemzőjétől például elhangzott, hogy szerinte a jövő évi vakcinával itt gazdasági eufória alakulhat ki, Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője a 2022-es választások előtt akár jelentős személyi jövedelemadó csökkentést is el tud képzelni, miközben 3 éves távon 400 feletti euró lehetőségére utalt. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője pedig a minap bejelentett nagymértékű orvosi béremelés körüli dilemmákat vetette fel szintén a közelgő 2022-es választások előtt. Török Zoltán egyébként úgy látja, hogy az egészségügy terén minap látott lépések inkább csak tűzoltást jelentenek az igazi problémák kezelése nélkül.

Mi lehet a fő gazdasági pálya a járvány lefutása mellett? Nem lesz gyors megoldás még akkor sem, ha meg is lesz a vakcina a jövő év első felében, éppen ezért az exportpiacokon sem számítanak nagy fellendülésre – jelezte Németh Dávid. A K&H Bank vezető elemzője szerint inkább az év második felében jobban élénkülhetnek a gazdaságok. Idénre egyéként 6% feletti recesszióval...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái