Előfizetői tartalom

Készek a fehérorosz elnököt is szankciókkal sújtani az uniós külügyminiszterek

Portfolio
A koronavírus-járvány kitörése óta ma tartottak először Luxemburgban uniós külügyminiszteri tanácsülést, amelyen a fehérorosz helyzetről is állásfoglalást fogadtak el. Eszerint készek a külügyminiszterek tovább bővíteni azt a 40 fős listát, és akár Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt is felvehetik rá, akik ellen már beutazási és vagyonbefagyasztási szankciókat rendeltek el az október eleji Európai Tanács ülésen.

Azt, hogy Lukasenka is felkerülhet a szankcióval sújtott emberek listájára, az ülésre érkezve a német külügyminiszter már felvetette és most megerősítették, hogy a fokozatosság jegyében készek erre az uniós külügyminiszterek. Kapcsolódó cikkünk 2020. 10. 12. Erős üzenet: a fehérorosz elnököt is feltennék a németek a szankciós listára A Külügyminiszteri Tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés