barabasi laszlo
Gazdaság

Barabási Albert-László: meg kell fizetni a magyar tanárokat

Portfolio
Adatszobor, virtuális valóság, háromdimenziós adatábrázolás – a hálózatkutatás vizuális termékeiből nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban. Ennek apropóján kérdezte a tudóst az InfoRádió az Infostart bezsámolója szerint. 
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy Barabási Albert-László hálózatkutató elmúlt 25 évben készült vizuális munkáiból nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban A hálózati gondolkodás nyelve címmel. Mint Barabási Albert-László elmondta, a múzeum már tervezte egy ideje, hogy feldolgozza a hálózatok témáját, ők ettől függetlenül összegyűjtötték eddigi vizuális anyagaikat, és tavaly decemberben kereste meg a múzeum, hogy érdekli őket egy ilyen összeállítás.

A hálózatkutató hangsúlyozta, hogy ez nem ismeretterjesztő esemény, hanem művészeti kiállítás, ezért működnie kell úgy is, hogy a látogatónak az első pillanatban fogalma sincs arról, mit néz, hiszen más művek esetén sem feltétlenül adja meg a múzeum a mű hátterét, ugyanakkor ha elmerül egy-egy alkotásban a néző, akkor a látvány befogadásán túl megérti azt is, mit jelenít meg az adott mű.

A hálózatkutató a vele készített interjúban felhívta a figyelmet a maszkhordás fontosságára is, mondván nagyon hatásos módszer. Az élet Magyarországon a tavasszal teljesen leállt, ez drasztikus eszköz, nem lehet vele sokszor élni, viszont maszk segítségével erőteljesen csökkenthető a fertőzésveszély.

A természettudományok hazai diákok körében történő népszerűsítése kapcsán pedig arról beszélt, hogy nagyon egyszerű a probléma:

Meg kell fizetni és meg kell becsülni a tanárokat.

Amíg ez így marad, addig az ország nem fektet a jövőjébe. Miként most az orvosok esetében nagyon helyesen jelentős béremelést hajtanak végre, a tanároknál is erre van sürgető szükség, akár reáltantárgyat, akár humán területen oktatnak.

Meg kell fizetni azokat, akiknek a kezébe a gyerekeink jövőjét adjuk - jelentette ki Barabási Albert-László.

A hálózatkutató az interjú végén beszélt arról is, hogy úgy tervezi, legalább a nyárig Magyarországon marad, itt kutat, az amerikai csoportját innen vezeti, és folyik a februárban megnyíló németországi kiállításának az előkészítése is.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
lélegeztetőgép