Előfizetői tartalom

EU-csúcs a Brexitről: nincs még kellő haladás, készülni kell a kizuhanásra is

Portfolio
Saját tárgyalási határidejét sérti meg a brit kormány azzal, hogy a holnap, azaz október 15-én kezdődő EU-csúcs zárónyilatkozata azt fogja rögzíteni: nincs még kellő előrelépés a kereskedelmi tárgyalásokon, ezért folytatni kell azokat, de közben készülni kell arra is, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül zuhan ki december végén az uniós piacból. Azért nincs még minden veszve, mert az EU állítólag arra készül, hogy végső esetben még egy hónapig tárgyal a britekkel, és ha addigra összejön az alku, akkor gyorsan ratifikálni tudja még a megállapodást mindkét fél.

Szerda reggel a Bloomberg és a Reuters is megszerezte a holnap kezdődő EU-csúcsra készülő zárónyilatkozat jelenlegi szövegét, ami azt tartalmazza, hogy nincs még kellő mértékű haladás a kereskedelmi megállapodás felé, elsősorban az állami támogatási, halászati jogi és vitarendezési kérdésekben van még nagy különbség a tárgyalófelek között, ezért fokozni kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés