GettyImages-1276810866
Gazdaság

Egy héten belül kétszer csökkentett árat a Tesla

Portfolio
A Tesla már másodszorra döntött úgy a héten, hogy csökkenti a Model S árát, így ezzel már valamivel 69 ezer dollár felett hozzá lehet jutni az elektromos autóhoz. Az újabb bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy a Tesla kihívó Lucid is közzétette legolcsóbb modelljének árazását, amely valamivel 77 ezer dollár felett lesz kapható.
A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel Dr. Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár és Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is.

Még a hét elején jelentette be a cég, hogy csökkenti a Model S árát és már csak 71 990 dollárba fog kerülni a korábbi 74 990 dollár helyett, de szerdán úgy döntöttek, hogy még további 3,5 százalékkal olcsóbbá teszik a modellt, ami így már 69 420 dollárért lesz elérhető. Az alacsonyabb ár a long range plus modellre vonatkozik. A hírről szokásához híven Elon Musk is beszámolt Twitterén.

A bejelentés azután érkezett, hogy a Tesla kihívójának kikiáltott Lucid Motors elektromosautó-gyártó start-up is közzétette legolcsóbb Lucid Air modelljének árazását, ami 77 400 dollárért lesz kapható, de elérhető adókedvezmények után az ár 69 900 dollár. A Tesla tehát most ez alá vágott be.

A legalacsonyabb kategóriás Lucid Air hatótávolsága a korábban becsültek szerint mintegy 350 mérföld, azaz 560 kilométer, míg a Model S esetében ez 402 mérföld, azaz nagyjából 650 kilométer.

Előbbi a tervek szerint 2022-től lesz majd kapható csak azonban.

A Credit Suisse elemzője szerint a lépés rövid távon negatívum a Tesla részvényét illetően, mivel már május végén is voltak nagyobb árcsökkenések.

Az árak egyébként Kínában is alacsonyabbak lettek , illetve a China Passenger Car Association közleménye szerint a kínai Tesla eladások szeptemberben 11 329 darabot tettek ki, ami alacsonyabb volt az augusztusi eladásokhoz képest, de még így is a jobbak közé tartozott az alternatív energiaforrású autókat kínáló gyártók között. A Tesla eladásokat egyedül a GM által gyártott SAIC-GM-Wuling és a BYD előzte meg darabszám tekintetében.

A Tesla a várakozások szerint idén 477 ezer és 514 ezer járművet adhat el, de sokan a félmilliós számhoz fogják viszonyítani a gyártó teljesítményét majd.

A Tesla árfolyama tegnap 3,3 százalékot, idén pedig már 450 százalékot emelkedett.

teslagg

(CNBC)

Címlapkép: VCG/VCG via Getty Images

orbán viktor parlament
Koronavírus
Az iráni külügyminisztert meghívták a Fehér Házba
A bankokat rettegésben tartó orosz hackerek valójában nem is oroszok
Egyre nagyobb bajban van Nagy-Britannia
nagorno karabakh
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Compliance szakértő

Compliance szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Koronavírus