Előfizetői tartalom

Hamarosan egy újabb harcjármű gyártása indulhat el Magyarországon - már szivárognak a részletek

Egy szingapúri hadiipari vállalattal tárgyal Magyarország újfajta harcjárművek gyártásának hazánkba telepítéséről – mondta el Szijjártó Péter egy Facebookon közzétett videójában. Bár nem tért ki arra, hogy melyik céggel tárgyalnak pontosan, a Portfolio úgy gondolja, hogy az ST Engineeringről van szó. A cég kerekes és lánctalpas többcélú harcjárművek mellett tüzérségi eszközöket is gyárt, az utóbbi téren már van is közvetett együttműködés a magyar kormány és az ST között. A gyártás a Rábával partnerségben valósulhat meg.

A Patec nevű szingapúri céggel tárgyalt a napokban Szijjártó Péter külügyminiszter, a megállapodásukról szóló Facebook-videóban kitért arra is, hogy a Patec mellett egy másik céggel is leült beszélgetni. A vállalatot nem nevezte meg, mindössze annyit mondott, hogy az egyik legnagyobb szingapúri hadiipari vállalatról van szó és a Rábával tárgyalnak eleinte futóművek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái