joe biden koronavirus
Gazdaság

Joe Biden: látjuk, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon

Portfolio
Látjuk, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon és a világ azon részein, ahol totalitárius rendszerek emelkednek fel - jelentette ki Joe Biden, aki a demokraták jelöltjeként válaszolt kérdésekre a pennsylvaniai Philadelphiában.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Index hívta fel a figyelmet arra, hogy a lengyel Rzeczpospolita több, nagyon érdekes részletet is észrevett Joe Biden tegnapi, philadelphiai megszólalásaiban. Az eredeti, teljes szöveget egyébként az ABC News tette közzé, Biden ugyanis az ABC televízió által szervezett beszélgetésen vett részt, ahol a műsorvezető és több meghívott vendég kérdéseire válaszolt. 

Ennek keretében az amerikai demokrata elnökjelölt egyrészt hangot adott annak, hogy az Egyesült Államok minden eddiginél jobban elszigetelődött a világtól, amely természetesen a Trump-adminisztráció által folytatott külpolitikának a hibája.

A beszámolóból kiderült az is, hogy Biden szerint az Egyesült Államok kevésbé van biztonságban, mint korábban. Konkrét példaként említette Iránt, amely már elegendő nukleáris anyaggal rendelkezik egy bomba legyártásához és Észak-Koreát, amelynek több bombája és rakétája van, mint korábban. De ott van Kína megállíthatatlan erősödése is – hangsúlyozta.

Biden beszédében kiemelte azt is, látják, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon és a világ azon részein, ahol felemelkednek a totalitárius rendszerek.

Ez az elnök minden banditát támogat a világon

– tette hozzá Biden.

Hogy ez alatt pontosan mit ért, ki is fejtette: a demokraták jelöltje szerint Donald Trump legjobb barátja az észak-koreai diktátor, akinek szerelmesleveleket küldözget, míg a lopás művészetét magától Hszi Csin-ping kínai elnöktől tanulta. 

Címlapkép forrása: John J. Kim/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavirus jarvany halaos aldozat