Előfizetői tartalom

Tombol a járvány a régióban – A második hullám ismét padlóra küldi a gazdaságot?

Az elmúlt napokban a koronavírus-járvány egyik gócpontja lett Közép-Európa, a régióban sorra dőlnek az új rekordok a fertőzések és a halálos áldozatok számában is. Csehországban és Lengyelországban még rosszabb a helyzet, mint nálunk. Az erős második hullám pedig a gazdaságra is hatással lehet, bár a pontos hatást egyelőre nehéz becsülni, hiszen sok múlik majd a lezárások mértékén. Az egyértelmű, hogy nőttek a negatív irányú kockázatok az előrejelzésekben, legközelebb november közepén leszünk okosabbak a harmadik negyedéves GDP-adatok ismeretében.

Tombol a járvány Kelet-Közép-Európában Ma már nem túlzás azt állítani, hogy Közép-Európa a járvány második hullámának gócpontja lett. A nyári nyugodtabb időszak után szinte megállíthatatlanul emelkednek az esetszámok elsősorban Csehországban és Lengyelországban, de Magyarországon is sorra dőlnek a csúcsok az új fertőzések számát illetően. Jól látszik, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái