Előfizetői tartalom

Tombol a járvány a régióban – A második hullám ismét padlóra küldi a gazdaságot?

Az elmúlt napokban a koronavírus-járvány egyik gócpontja lett Közép-Európa, a régióban sorra dőlnek az új rekordok a fertőzések és a halálos áldozatok számában is. Csehországban és Lengyelországban még rosszabb a helyzet, mint nálunk. Az erős második hullám pedig a gazdaságra is hatással lehet, bár a pontos hatást egyelőre nehéz becsülni, hiszen sok múlik majd a lezárások mértékén. Az egyértelmű, hogy nőttek a negatív irányú kockázatok az előrejelzésekben, legközelebb november közepén leszünk okosabbak a harmadik negyedéves GDP-adatok ismeretében.

Tombol a járvány Kelet-Közép-Európában Ma már nem túlzás azt állítani, hogy Közép-Európa a járvány második hullámának gócpontja lett. A nyári nyugodtabb időszak után szinte megállíthatatlanul emelkednek az esetszámok elsősorban Csehországban és Lengyelországban, de Magyarországon is sorra dőlnek a csúcsok az új fertőzések számát illetően. Jól látszik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés