iskola tanítás diák koronavírus járvány
Gazdaság

Koronavírus: úgy tűnik, hogy verbális szigorításba kezdett Magyarország

Portfolio
Új korlátozó intézkedések nincsenek Magyarországon, de tegnap óta kéréseket fogalmaznak meg a tisztviselők a koronavírus terjedése nyomán.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Mindeddig leginkább az érvényben lévő korlátozó intézkedések betartását hangsúlyozták a tisztviselők Magyarországon, most azonban mintha retorikai fordulatot láthatnánk, és az érvényben lévő intézkedéseknél is óvatosabb magatartást javasolnak az embereknek. Erre azt követően került sor, hogy a napi új koronavírusos esetszámok és a halálozások szinte napról napra döntenek meg új rekordokat. Fontos hangsúlyozni, hogy nincs szó egyelőre szigorító intézkedésekről, mégis azt javasolják az embereknek, hogy ne csináljanak bizonyos dolgokat. A szavak szintjén tehát a kormány már egy szigorúbb magatartást vár az emberektől.

Lássuk, mit mondanak!

  • A koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Maruzsa Zoltán kiemelte: fontos, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon.
  • A koronavirus.gov.hu-n megjelenő napi tájékoztatókban szerdán egy új, korábban nem használt mondatot írtak bele. "Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos keddi tájékoztatóján arra kérte az embereket, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket" - áll a tájékoztatásban.
  • A koronavirus.gov.hu-n Müller keddi tájékoztatója ezzel a címmel jelent meg: "Országos tisztifőorvos: ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!". Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken, nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta. Ezek azok a helyek, ahol a vírus a legkönnyebben terjedhet.

Címlapkép: Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orbán viktor tv2 interjú covid válság koronavírus