cipo üzletember házasság ünnep
Gazdaság

Megfogta a házasodási kedvet a koronavírus

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2020. szeptemberben:8442 gyermek jött világra, 5,9%-kal több, mint 2019 szeptemberében - jelentette a KSH. 10 133 fő vesztette életét, 3,9%-kal, 378 elhunyttal több az egy évvel korábbinál. A születések száma a halálozások számánál nagyobb mértékben emelkedett, ennek következtében a havi természetes fogyás 1691 fő volt, ami a 2019. szeptemberi 1783-hoz képest 5,2%-kal mérséklődött. A házasságkötések száma emelkedett, 8948 pár lépett frigyre, 2,9%-kal, 256-tal több a 2019. szeptemberinél.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A születések számának elmúlt másfél évben tapasztalt lassú emelkedő tendenciákja nem tört meg, igaz, ennke viszonylagosságát mutatja, hogy 2016-ban ennél feljebb járt már a számláló:

A gyerekvállalási kedvet leginkább kifejező teljes termékenységi arányszám becsült értéke az év első háromnegyedében 1,56 volt , ami kis mértékű növekedést jelent a 2019. január–szeptemberre számított 1,48-hoz képest.

A koronavírus okozta lezárásoik a házasságkötési kedvet is visszavetették. Bár a súlyos zuhanás után már korrekciót láthatunk, egyelőre a nyáron elhalasztott esküvők nem pótlódnak, hiszen szeptemberben a számuk az egy évvel korábbi szintet még mindig nem érte el. A járvány egy igen intenzív emelkedő trendet tört meg, mutatva, hogy a bizonytalanságnak tartósabb hatásai is lehetnek a családtervezésre. Ezzel együtt is azt mondhatjuk, hogy a házasságkötések száma historikusan magas szinten van, amiben bizonyára erős ösztönzőt jelentenek a kormáényzat gyerekvállaláshoz kötődő kedvezményei.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orvos műtét