orbán viktor maszk parlament
Gazdaság

Orbán Viktor azt akarja, hogy a maszkviselés általánossá váljon

Portfolio
Az operatív törzs ma reggeli ülése után megszólalt Orbán Viktor, aki a maszkviselésről, az influenza elleni és a koronavírus elleni oltásról is fontos részleteket közölt.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Mint mondta, a járvány ma egész Európában emelkedő tendenciát mutat, a számok alapján Magyarország Ausztria magasságában van. Jelenleg 42 kórházban 2209 beteget ápolnak, de az egészségügy "állja a sarat".

Mivel a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése, utasítottam a belügyminisztert, hogy a jogszabályokon keresztül érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Az influenzaoltást a háziorvosoknál lehet elérni, ingyenes lesz, a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás folyamatos. A 3 évnél fiatalabbak is megkapják az ingyenes influenza elleni védőoltást.

A koronavírus elleni vakcinák kapcsán az összes európai programban részt veszünk, de az orosz és kínai vakcinák beszerzésének körülményeit is vizsgáljuk.

Jól látható, hogy a magyar kormány egyelőre nem akarja a szelektív szigorító intézkedések újabb körét meglépni, ellentétben a környező országokkal, ahol szintén hasonlóképp felszálló ágban van a járvány. Lengyelország szombaton jelentett be új intézkedéseket (bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását, betiltják az öt személynél nagyobb gyülekezéseket), eközben pénteken közölték, hogy Szlovákiában szombattól, azaz október 24-től november elsejéig országos kijárási tilalom lép életbe. Csehországban pedig szerdán döntöttek az újabb körös intézkedésekről (az alapszükségleti termékeket árusító boltokon kívül bezárják az összes üzletet és szolgáltatást). Eközben Magyarországon a jelenleg is érvényben lévő, más országokhoz képest enyhébb intézkedések betartásáról, betartatásáról van szó. Ezek várhatóan nem fogják tudni érdemben tompítani a hazai járványgörbét, a kormánynak azonban az a célja, hogy az egészségügyi ellátórendszer kapacitásai bírják a terhelést. És a jelek szerint a rendszer még bírja.

Címlapkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
korhaz allami egeszsegugy kórház hospital