iran rial
Gazdaság

Amerikai elnökválasztás: orosz és iráni cégeket szankcionált az USA

MTI
Az Egyesült Államok orosz kormányzati intézményt és iráni vállalatokat szankcionált az amerikai választási folyamatba történt beavatkozási kísérleteik miatt - jelentette be pénteken az amerikai külügyminisztérium.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

 A tárca két közleményt hozott nyilvánosságra. Az egyikben hangsúlyozta: az amerikai kormányzat

rendíthetetlen az orosz szereplők által elkövetett számítógépes támadások elleni küzdelemben.

Ennek jegyében büntető intézkedéssel sújtotta az Oroszországi Föderáció Állami Kutatóközpontja Vegyészeti és Műszaki Központi Tudományos Kutatóintézetét, amelyet közvetlenül is felelősnek minősített a Triton rosszindulatú szoftverrel történt számítógépes támadásokért. A szoftvert az intézet kifejezetten az ipari létesítmények és rendszerek elleni támadásokra fejlesztette ki.

 A másik közleményben - amelyet szintén Mike Pompeo külügyminiszter írt alá - a tárca azt tudatta, hogy öt iráni vállalatot sújt szankcióval, mert hamis információk terjesztésével megpróbáltak beavatkozni a 2020-as amerikai választásokba.

Az öt vállalat - köztük médiavállalatok - szankcionálása mellett Washington a terroristák listájára helyezett számítógépes támadásokban résztvevő több iráni személyt is. Amerikai álláspont szerint ugyanis kapcsolatban állnak az Egyesült Államok által terrorszervezetnek nyilvánított Forradalmi Gárdával.

"Az iráni rezsim túlságosan is hosszú ideje alkalmazza az állami propagandagépezetet arra, hogy hazudjon az iráni népnek és felszítsa a gyűlölet lángjait az Egyesült Államok ellen. Irán most ugyanezen propaganda-, és médiastruktúra némelyikét veti be annak érdekében, hogy megpróbálja aláásni a választásokat az Egyesült Államokban" -- olvasható az amerikai külügyminisztérium közleményében.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
covid koronavírus ellenszer gyógyszer