kórház ágy egészségügy
Gazdaság

Koronavírus: itt a hét utolsó magyar jelentése, brutális új rekord

Portfolio
3149 új betegnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, elhunyt 35 beteg - derül ki a vasárnapi hivatalos tájékoztatóból. Az új esetszám hatalmas új rekordot jelent a járványban Magyarországon.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő. Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

Látszik, hogy az új esetszám hatalmas új rekordot jelent a járványban, eddig 2000 felett kicsivel volt a napi csúcs.

A rekord részben a tesztelés megugrásának volt köszönhető, egy nap alatt majdnem 19 ezer mintavételt végeztek. Ezzel együtt is 16,6%-ra ugrott a pozitív tesztek aránya.

A jelentés szerint már 2449 embert ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen jelenleg. Ezzel egy nap alatt 204-gyel nőtt a kórházban ápoltak száma, ami szintén új rekord a járványban. 

A 35 elhunyt beteg nem jelent új napi rekordot, de továbbra is viszonylag magasnak számít az utóbbi napokhoz hasonlóan. 

A legtöbb beteget Budapesten találták, a járvány regionális eloszlása jelenleg így néz ki:

koronamagyar201025öt

Egy nap alatt Budapesten majdnem 500 új esetet regisztráltak, Pest megyében 352 új beteget azonosítottak, de Borsod megyében is 357 volt a napi esetszám. Ilyen magas összes új esetszám mellett ritka volt az a megye, ahol 100 alatt maradt a napi regisztrációk száma. 

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
orvos műtét